(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Potřebné ingredience
očištěná husa(naše vážila 4,6kg),sůl,kmín,2jablka,1pomeranč,1větší cibule
Postup přípravy
Očištěnou husu vytřeme solí,vložíme napůl překrájené jablka,cibuli a pomeranč.Povrch husy osolíme a posypeme kmínem.Vložíme do pekáče,podlijeme vodou a dáme péct na 180stupňů(asi 4hodiny).Během pečení husu přeléváme,v průběhu pečení 2x otočíme.Já asi půl hodiny před dopečením husu naporcuji,stáhnu troubu na 150stupňů a přepnu na horkovzdušnou.Udělá se výborná kůžička.
K huse podávám červené zelí,bramborový knedlík a vychlazené pivo:-).
Přeji dobrou chuť.
K huse podávám červené zelí,bramborový knedlík a vychlazené pivo:-).
Přeji dobrou chuť.
Takhle to vypadá po rozporcování a 4-řech hodinách pečení:-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé